Počas tohto leta na nás útočia teploty, ktoré presahujú aj výšku 35 stupňov. V takom prípade nezabúdajte na dodržiavanie pitného režimu. Zaujímavým faktom je, ako človek dbá na svoje okolie. Sám na seba ale neustále zabúda. Presne tak, všimli ste si to? Ako pravidelne zalievame kvety, ako meníme domácim miláčikom vodu v miskách a ako neustále nabádame svoje okolie k pitiu? Prečo však zabúdame samy na seba? Skutočne sa skúste zamyslieť nad tým, koľko vody ste dnes vypili. Dospelý človek s priemernou váhou by mal denne vypiť okolo dva a pol litra vody. V prípade vysokých teplôt sa hodnota šplhá kľudne aj k tri a pol litrom vody denne. Takmer 80% ľudí ale tieto odporúčania nedodržiava.

pitný režim

Pitný režim je malá veda. V prípade vypitia veľkého množstva vody naraz, hrozí riziko opuchu mozgu. Doslova sa pitím utopíte zvnútra. Nepite teda veľké množstvo vody naraz. Ideálne je rozložiť si svoj pitný režim do menších dávok – ideálne 250 – 300 ml počas dňa. Pamätajte si, že ak ste smädný, znamená to dehydratáciu. Telo pri strate vody z organizmu nereaguje okamžite pocitom smädu. Ten sa dostavuje až po vyššej strate tekutín. Medzitým možno pociťujete únavu, bolesti hlavy, zmenu tlaku, zníženie reflexov. Koľko – krát za deň ste sa už stretli s touto situáciou? Na vine mohla byť nastupujúca dehydratácia organizmu. Naše telo z 80% tvorí voda. Jej prísun je teda pre nás kľúčový.

pitný režim v práci

Výdajník vody – ideálny nástroj na dopĺňanie pitného režimu vo firmách. Pri väčších spoločnostiach je táto forma dopĺňania pitného režimu bežnou záležitosťou. Je oveľa efektívnejší, lacnejší a ekologickejší, ako ťahanie plastových fliaš s vodou a distribúcia medzi zamestnancov. Hlavne ak firma zamestnáva nie dvoch troch ale dvadsať alebo tridsať ľudí. Plusom je možnosť vybrať si, koľko vody chcem vypiť. Vodou sa teda aj šetrí. Nie je odstáta a jej chuť je príjemná. Výdajníky vody sa stali natoľko obľúbenými, že si našli svojich zástancov nielen vo firmách a fabrikách ale aj v domácnostiach. Okrem pohodlného dávkovania pre dospelých je dávkovanie také jednoduché, že ho zvládnu aj deti. Pre ne boli vytvorené aj špeciálne výdajníky v prevedeniach zvierat či iných farebných kombináciách, ktoré deti milujú. Okrem toho si pestujú cenné zvyky do dospelosti.